Search This Blog

Wednesday, January 23, 2013

Rattenfanger- Epistolae Obscurorum Virorum


Οι Rattenfanger αποτελούν ένα Death metal project από μέλη των Drudkh και Hate Forest (οι οποίοι έχουν διαλυθεί κάμποσα χρόνια). Όλοι αυτοί οι μουσικοί στελεχώνουν τους Rattenfanger και κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο ‘Epistolae Obscurorum Virorum’, βαδίζοντας στα νέα για αυτούς μονοπάτια του old-school death.

Αρχικά ακούγοντας το δίσκο μου γεννάτε το ερώτημα, μπορεί αυτό το είδος μουσικής να είναι πια καινοτόμο; Σίγουρα χωρίς πειραματισμούς όχι (χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλές κυκλοφορίες). Όμως εδώ, οι Rattenfanger πετάνε στην χύτρα της μουσικής όλα τα στοιχεία της black metal που κουβαλούσαν, κάτι το οποίο θα φανεί στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται αυτό το death metal project.

Έχουμε λοιπόν ένα ακραίο δίσκο, με drum blasts, growl φωνητικά, ασήκωτα riffs και αρκετή ενέργεια. Έχοντας πιο ατμοσφαιρικά σημεία, δίνεται βάση χωρίς πολλά πολλά στα τεχνικά σημεία, να οδηγηθεί η μουσική σε ένα απότέλεσμα που θυμίζει τη death, αλλά να μην χάνει την ιδιαιτερότητα των μελών που απαρτίζουν το συγκρότημα. Λάθος τους βέβαια, γιατί θα περίμενε κανείς να δώσουν περισσότερη βάση στις επιρροές τους που θυμίζουν τους Morbid Angel/ Deicide, φτιάχνοντας δηλαδή γρηγορότερες συνθέσεις. Αντιθέτως, παραμένουν σε ένα επίπεδο που καμιά φορά θυμίζει doom metal (πχ στο Nunc Scio Tenebris Lux).

Βέβαια ο δίσκος σαν σύνολο και έπειτα από ακροάσεις δείχνει να έχει να δώσει αρκετά πράγματα, ιδιαίτερα για αυτούς που ψάχνονται περισσότερο στον ακραίο ήχο. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παραγωγή του δίσκου (μπορεί να ακουστεί κάθε λεπτομέρεια) και κομμάτια σαν  το Grimorium Verum, Allegoria De Gula Et Luxuria και Clausae Patent, κολλάνε ιδιαίτερα στον ακροατή. Ισχυρό χαρτί του δίσκου, τα φωνητικά τα οποία εκτελούνται άψογα από Saenko.

No comments:

Post a Comment