Search This Blog

Thursday, January 10, 2013

Doomed- In My Own Abyss



Οι Doomed, ή μάλλον, ο Doomed, είναι το προσωπικό project του Γερμανού Pierre Laube. Αυτή η one man band έχει κυκλοφορήσει μόλις δύο δίσκους, μέσα στο 2012 και οι δύο. Ο πρώτος κυκλοφορεί κάτω από τον τίτλο ‘The ancient Path’, ενώ ο δεύτερος ονομάζεται ‘ In my own abyss’. Θεματολογικά συνδεδεμένοι (και στο εξώφυλλο), με το ‘In my own abyss’ να είναι αρκετά πιο ολοκληρωμένος από τον πρώτο, με καλογυαλισμένη παραγωγή και περισσότερα κομμάτια.

Η μουσική του κινείται προς τα αργόσυρτα, doom μονοπάτια αναμειγμένα με νεωτεριστικά post και ατμοσφαιρικά στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι εφτά κομμάτια, μεγάλης διάρκειας (άνω των 7 λεπτών το καθένα περίπου). Από το λιτό Downward, στο Ancient Path και τις κιθαριστικές παρεμβάσεις του, έχουμε συνθέσεις που κινούνται σε ένα αρκετά μεγάλο εύρος ρυθμών και μελωδιών. Σαν σύνολο είναι όλα αρκετά ομοιογενή, τόσο ώστε να νομίζει κανείς πώς μεταξύ τους ως κομμάτια ενός παζλ.
Στο τομέα των φωνητικών, ο Pierre Laube τραγουδά με death χροιά, growl, και δεν θυμίζει τις κλασσικές doom φωνές. Η φωνή λειτουργεί κάτι ως δεύτερο μπάσο, βαθειά, χαμηλή, απόκοσμη. Στο μουσικό τομέα, οι κιθάρες κρατούν τη μελωδία, χρωματίζοντας τη μουσική, και κανένα κομμάτι δεν βγάζει ωμότητα, αντιθέτως βγάζει μελαγχολία και δράμα.

Το ‘In my Own Abyss’ αποτελεί φιλότιμη προσπάθεια, χωρίς να φτάνει το κάτι τέλειο και καινοτόμο. Ωραίες μελωδίες, death/doom ατμόσφαιρα και προσεγμένη δουλειά. Ευχάριστος δίσκος και ένα καλό ξεκίνημα για τη μουσική πορεία των Doomed

No comments:

Post a Comment