Search This Blog

Wednesday, February 6, 2013

Void Of sleep- Tales Between Reality And Madness


Μια ακόμα νέα Ιταλική μπάντα ξεπροβάλει στο ιδίωμα της stoner rock. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Void of Sleep, οι οποίοι ξεκίνησαν την μουσική τους πορεία το 2010. Η Ιταλία δείχνει να έχει φτιάξει μια δυνατή σκηνή στο stoner και στα παρεμφερή είδη, δείχνοντας ομοιότητες με τη stoner η οποία προσανατολίζεται προς τη doom metal και όχι τόσο στο southern, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Στο ‘Tales Between Reality and Madness’, το πρώτο full-length των Ιταλών, συναντάμε μια γερή δόση stoner μουσικής, η οποία ακροβατεί μεταξύ πολλών μουσικών ειδών. Τα φωνητικά δέχονται επιρροές από τα αντίστοιχα occult rock group όπως year of the goat ενώ η μουσική τους μπαίνει στο καζάνι της doom, χωρίς να χάνει το rock στοιχείο της. Δεν γίνεται δηλαδή ‘’μεταλλική’’. Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω κάπως τη μουσική των ‘Void of Sleep’ θα ήταν περισσότερο ο όρος doom rock, με κάθε επιφύλαξη, μιας και ο όρος δεν χρησιμοποιείται και πολύ, συνήθως αντικαθίσταται με τον όρο της stoner, ως παρακλάδι της.

Βέβαια, το ‘Blood on my hands’ και τα παρεμφερή κομμάτια, είναι η καρποί μιας φιλόδοξης προσπάθειας να προσεγγιστεί και ο ήχος των Down. Η μπάντα παίζει και με ασταμάτητη ενέργεια, αλλά ποτέ δεν καταφέρνει να περάσει στο σημείο αυτό. Κομμάτια όπως το ‘ The great escape..’ ή το ‘Lost in Void’/’Sons of Nothing’, συνηγορούν στο να αυξήσουν και να αναδείξουν τις doom επιρροές και όχι μόνο: Μπορώ να πιάσω και ένα παλμό επηρεασμένο από τους Mastodon και τις μπάντες  αυτή της σχολής, πάλι με κάθε επιφύλαξη.

Το 2013 σίγουρα μπήκε με το δεξί για τη μουσική. Οι Void Of Sleep είμαι σίγουρος πώς θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον, αρκεί να λάβουν το εγχείρημα τόσο σοβαρά όπως και στο πρώτο τους δίσκο, και να συνεχίζουν να αναζητάνε το κάτι παραπάνω.

No comments:

Post a Comment